News

l

A sustainable house

This project was conceived upon the client´s premise of extending and modernizing an existing house in the countryside to welcome the whole family and friends.

From the starting point of reinterpreting architecture in rural areas, we created an architectural work of simple lines and complex details.

The new project transforms the existing house into private spaces -bedrooms and bathrooms- connecting
it to the new building where the social spaces -living room, dining room and kitchen- are located. Such connection was achieved by a bellow made of concrete that functions as a nexus between both buildings.

Private spaces have a functional scale, while social areas stand out for having greater areas with huge windows and double-height spaces.

Sustainability is granted mainly by taking advantage of the house position: North-oriented opening views and South-oriented closing country service areas. Besides, it is also achieved by means of the materials used: air gaps in walls and insulating glass.

Solar collectors are used for water and central heating, thus optimizing energy efficiency.

"reinterpreting architecture in rural areas"

Previous News

INTERACTIVE ECOPARK

What a way to close a great year for BAM! Architecture: we resulted

View more

On Saturday 11th June, 2016 we

On Saturday 11thJune, 2016 we celebrated our 4th anniversary at one

View more

On Saturday June 13th we celebrated

On Saturday June 13th we celebrated three years of sustainable

View more

CL House, sustainable

In March 2014, the magazine “Casas Internacional” (International

View more

Bolívar

In April 2012, we participated together with architect Virginia

View more

A sustainable

This project was conceived upon the client´s premise of extending

View more
12